Twee werelden
In de gewone wereld worden seks en trauma angstvallig uit elkaar gehouden. Seks is lekker genieten en trauma is pijn en verwarring.

Trauma en Seksualiteit worden echter onlosmakelijk met elkaar verbonden door seksueel misbruik en seksueel geweld. Het is een duivelse verbinding doordat onderdelen van het trauma seksueel aantrekkelijk worden.

Je moet als slachtoffer leven in twee gescheiden werelden en hopen dat de werkelijke wereld doorkrijgt hoe het precies in elkaar steekt bij jou na seksueel misbruik. Dat het gaat over machtsverlies over je eigen lijf en leden en dat de dader en diens seksuele behoeften bij je binnendringen en zich in je verankeren.

Bij seksueel misbruik is het ware trauma de shock waarbij je het eigendom over je eigen lichaam verliest en de macht over je lijf èn je seksuele handelen in de handen van de dader komt. In die staat van onmacht en overleving, wordt je het afgedwongen antwoord gemaakt op de seksuele behoeften van de dader. Ook als de dader er niet meer is dan draait dit systeem gewoon door, zodra er iets of iemand dat weer aanzet, het her-stimuleert. Of jijzelf, als je je rode loper uitlegt.

In traumaseksuologie hebben we dertig modellen ontwikkeld die helpen om in contact te komen met de geschade interne structuur. We werken niet alleen aan de gevolgen, maar aan herstel van de schade door seksueel misbruik en de verstoord geraakte basisfuncties.

We mogen ons verheugen op een stijgende interesse in Traumaseksuologie! We blijven werken om de twee gescheiden werelden met elkaar te verbinden.
In mijn workshops staan de geschade innerlijke macht-structuur en de innerlijke seksuele- en gender-schade centraal.