• Standplaats Rotterdam
 • remy69jacobs@gmail.com

Standplaats Rotterdam
E-mail remy69jacobs@gmail.com

Remy Jacobs

counseling en inspiratie

Wat bied ik in mijn praktijk?

 1. Een vertrouwelijk gesprek. (individueel)
 2. Een module spreken en denken over vergeving.  4 bijeenkomsten
 3. Een workshop over trauma, macht en godsbeelden.
 4. Een workshop over eenzaamheid van het authentieke en bevroren kind.
 5. Ritueel herstel. ( in overleg met de cliënt, en in combinatie met diens eigen levensvisie wordt een ritueel van herstel bedacht, ontworpen en uitgevoerd.)
 6. Vergevingsritueel.

Daarnaast kunnen scholen, parochies, instellingen of groepen een aanvraag doen voor een informatie-bijeenkomst over seksueel misbruik, trauma-seksualiteit: oorzaken, moment, schade, gevolgen, herstelwegen en preventie. Methodisch wordt vaak gebruik gemaakt van systeemopstellingen, psychodrama en creatieve stilte.

Over mij

Ruim 12 jaar werkzaam als geestelijk verzorger binnen de context van ouderenzorg en psychiatrie.

Zelf ervaringsdeskundig op het gebied van seksueel misbruik en kerk ontwikkel ik creatieve projecten die bijdragen aan herstel van traumaseksualiteit.

Het verhaal van mannen, jongens, vrouwen en meisjes die werden misbruikt binnen een kerkelijk of levensbeschouwelijk kader dient binnen deze genootschappen gehoord, erkend en geïntegreerd te worden. Het moet de discussie openen over de omgang met kwetsbaarheid, seksualiteit, relaties en machtsverhoudingen.

Traumaseksualiteit leidt tot vele problemen die pas kunnen herstellen wanneer het verhaal eronder gehoord, geloofd en aanvaard wordt in een veilige omgeving.

Het verwijderen van de ‘macht” uit het persoonlijk systeem is van groot belang, het herstellen van de systemische balans evenzeer.

Daartoe is vergeving vaak een eindpunt van een langer durend proces waarin slachtoffer meer zicht krijgt op zichzelf en op de verstrikkingen, schade en gevolgen,  die het handelen van de dader(s)  in het eigen lichaam en in de psyche heeft aangebracht: deze blijven een “macht” in het slachtoffer totdat deze eruit wordt gezet.

In de verbinding met copingstrategiën en in verbinding met de eigen bronnen wordt in het gesprek en in expressie gezocht naar herstelvormen.

 • traumaseksualiteit
 • seksuele-identiteit
 • actief-slachtofferschap
 • psychische dwarslaesie
 • vergeving
 • kerkelijk misbruik