Traumaseksuologie en Psychodrama

Handboek begeleiden na seksueel misbruik

Peter John Schouten

Traumaseksuologie & Psychodrama

Handboek begeleiden na seksueel misbruik

Het boek is verkrijgbaar voor € 49,95 via de  boekhandel, academische uitgeverij Eburon en Bol.com.

Recencies

op bol.com

 • Geniaal
  • Overzichtelijk
  • Praktisch toepasbaar
  • Heldere boodschap
  • Volledig
  • heldere illustraties

Met recht heeft Peter John Schouten zijn boek ‘Traumaseksuologie & Psychodrama’ de ondertiteling meegeven ‘Handboek begeleiden na seksueel misbruik’. Het boek is zeer geschikt als naslagwerk en verrassend volledig. Over het algemeen vind ik naslagwerken droog en saai. Dit boek heeft me van ’t begin tot ’t eind geboeid. Ik werk al jaren als contextueel therapeut en ik ben allergisch voor ‘bla bla’ verhalen. Dat geldt beslist niet voor dit boek. Achter menige zin ervoer ik een diepe wijsheid.
De methodiek wordt goed theoretisch onderbouwd, is helder, praktisch en schematisch. Met de beschreven modellen kan je direct aan de slag. De modellen worden verbonden aan het psychodrama, wat niet verward moet worden met de systemische benadering van Hellingen, familieopstellingen. Psychodrama is echt wat anders! Gelukkig besteedt hij ook hier een hoofdstuk aan. Ja, dat is relatief weinig, maar precies genoeg om met de modellen te kunnen werken.
Het boek zelf kan tegen een stootje en is met veel zorg en aandacht voor details vormgegeven door Michaëla Geerdsema. Haar illustraties vallen op door hun eenvoud en zachte vormen.
Een ‘must have’ voor hulpverleners, begeleiders en ervaringsdeskundigen!

© Copyright - Excetra / Peter John Schouten 2000-2022