Boek Traumaseksualiteit

Ga naar de website van de uitgever om het boek Traumaseksualiteit te bestellen

Peter John Schouten

Traumaseksualiteit

als jongen seksueel misbruikt
mannen tussen slachtoffer- en daderschap

Traumaseksualiteit gaat over levens van mannen die als jongen seksueel misbruikt zijn. Iedereen vindt seksueel misbruik heel erg. Als je echter vraagt wàt er dan zo erg is, dan weten weinigen daar iets zinnigs over te zeggen. Na het lezen van dit boek ben je expert in dit onderwerp. Je verwerft veel nieuwe inzichten en hebt de juiste woorden om details te benoemen.

In deze tijd weet iedereen dat je van roken longkanker krijgt. Maar vroeger wisten we dat niet en was roken stoer. Met dit boek wil ik bereiken dat iedereen weet dat je door seksueel misbruik traumaseksueel wordt en een psychische dwarslaesie oploopt. Deze begrippen geven een nieuwe kijk op de schade en de gevolgen van seksueel misbruik.

Mannen die seksueel misbruikt zijn, zien pas als ze terugkijken op hun leven, hoe dit misbruik in alle facetten hiervan bepalend is geweest. Dit boek geeft tot in detail antwoord op wat er gebeurt op het moment dat een jongen betrokken wordt in de seksualiteit van een volwassene. Dat is in enkele seconden schokkend veel.

Lees in dit boek de invloed van het moment op het verdere leven. Hoe de seksuele imprint van de dader terug te zien is in Traumaseksualiteit en de verlammende macht van de dader in de Psychische Dwarslaesie. Als partner besef je soms niet dat je met een seksueel misbruikte man in een driehoeksrelatie terecht bent gekomen met hem en zijn dader. Je kunt als partner veel doen. Lees wat je vooral niet moet doen.

Verwerken van seksueel misbruik is mogelijk. Dat is hoopvol maar het is wel veel werk. Lees het hele proces en alle obstakels die je tegen kan komen. De macht van de dader moet je uit je bannen, anders blijf je je leven lang rondlopen met een trauma dat seksueel aantrekkelijk is.

ISBN 9789463010429
paperback
292 pagina’s
twee kleuren druk
verkoopprijs € 34,95

Recencies

van bol.com

Inmiddels heb ik in het kader van mijn werk in de hulpverlening, meerdere boeken over dit onderwerp gelezen, maar dit boek steekt hier met kop en schouders bovenuit. Het is zowel voor mannen als voor vrouwen een erg waardevol boek, ondanks dat het oorspronkelijk is geschreven over misbruik bij mannen.
Het beschrijft zeer kwalitatief diepgaand en gedetailleerd wat er met iemand gebeurt wanneer misbruik plaatsvindt, wat het door die shock van binnen verandert, welke impact op al die details het heeft en vervolgens ook wat er nodig is om weer verlost te raken van die immense impact. Het noemt de zaken eerlijk en concreet bij naam, zodat het juist ook voor overlevenden zelf, heel reëel en als erkennend wordt ervaren.

 • Overzichtelijk
 • Praktisch toepasbaar
 • Heldere boodschap
 • Volledig
 • Rijk geillustreerd
 • troostrijk
 • herkenning
 • hulp

Dit boek is voor elk slachtoffer van sexueel misbruik en partners-/ ouders-/ familie van slachtoffers een enorme eyeopener. Voor mijn man en mij is het de redding geweest. Eindelijk inzicht in wat er nou eigenlijk precies gebeurt met een kind als het sexueel misbruikt wordt en wat dat betekent voor de rest van zijn/haar leven.

Voor mij als partner bood het lezen van dit boek naast heel veel inzicht, ook veel steun en troost. Vanaf bladzijde 1 is het een en al herkenning. Door dit boek ook eindelijk (!), na 30 jaar zoeken in het reguliere circuit, de juiste therapie gevonden. De methode van P. J. Schouten is de enige methode die de oorsprong van het probleem aanpakt en daardoor werkelijk een kans biedt op heling. Onbegrijpelijk dat deze therapie nog niet/ nauwelijks is opgepikt door de reguliere hulpverlening en de diverse opleidingen.

Voor slachtoffers en partners/ ouders is dit boek onontbeerlijk in het verwerken van het ‘alles verwoestende ‘ sexueel misbruik. Lees het, leg het weer weg, pak het weer op, herlees en leer langzaam te begrijpen… Het is een lange weg, maar deze methode biedt echt een uitweg!

 • Levenslange impact
  • dit boek is gebaseerd op uitgebreide interviews.

Beste boek voor iedereen die zelf of als omstander met misbruik te maken heeft (gehad): duidelijke informatie over de vele aspecten, wat er in “die ene seconde” gebeurt en verloren gaat, de complexiteit en vaak levenslange impact.

een ‘must read’
 • Overzichtelijk
 • Praktisch toepasbaar
 • Heldere boodschap
 • Volledig

Het beste boek dat ik las in jaren. Voor hulpverleners noodzakelijk. Voor misbruikte mensen een ‘eyeopener’.
PeterJohn Schouten legt precies de vingers op de zere plekken. Voor mij als incestoverlever dacht ik het allemaal al te weten, maar dit boek heeft me veel nieuwe inzichten gebracht in mijn patronen en gedrag. De impact van het misbruik draag je de rest van je leven mee. Kortom een aanrader!

Recensies

tijdschriften

© Copyright - Excetra / Peter John Schouten 2000-2022